GärdanBladet Maj 2007

 

2 viktiga datum att komma ihåg!

Vårstädning den 21 maj

Årsmötet den 22 maj!

 

     

Trädgårdsgruppen

Nu är alla renoveringar klara, byggställningar och baracker är snart bortforslade så nu kan Trädgårdsgruppen återuppta arbetet med att göra våra grönområden trevligare. De synpunkter och idéer som ni framfört både genom enkäten och genom brev till styrelsen kommer att ligga till grund för vårt arbete.

 

 

Vårstädning 21 maj 2007

Greppa krattan, spaden och sopen och kom till Gärdans gemensamma vårstädning av vårt område.

 

Ett stort tack till alla som redan nu har städat och fixat våra grönområden och gårdar.

 

Årsmöte 22 maj 19.00

Vi träffas i Festlokalen på Burströmsvägen 88. Vi hoppas från styrelsen att även våra unga hyresgäster kommer och bidrar med sina frågor och funderingar. Det är viktigt att vi har ett bostadsområde där alla kan trivas. Styrelsen hälsar alla varmt välkomna!

 

Festlokalen

Vi har fått en ”ny” fräsch festlokal som återigen kan hyras av hyresgäster för fester och andra tillställningar. Från 1 maj är det nya avgifter som gäller.

 

300 kronor/helg (Depositionsavgift 500 kronor)

100 kronor/vardag (Depositionsavgift 500 kronor)

 

Grannsämja

Vi bor i hus med flera boende… Lite liv, stoj och rörelse hör till. För allas trevnad visa hänsyn åt båda håll. Prata med dina grannar i god tid om du ska ha fest. Blir du störd av något, prata med din granne och försök komma till samförstånd. Om vi respekterar och pratar med varandra ökar trevnaden i vårt bostadsområde.

 

 

Digitala TV-nätet

Du kommer inte att påverkas av nedsläckningen av det analoga TV-nätet utan kan fortsätta att titta som vanligt på din TV. Vill du ha fler TV-kanaler (betalkanaler) kontaktar du ComHem, 0771-55 00 00 eller på www.comhem.se

 

 

Sommarbastu

Under vecka 26 till 34 är det tänkt att bastun skall vara öppen för bad. Vi söker dig som är hemma i sommar och kan hjälpa bastuvärdarna med upplåsning, påslagning och stängning vissa veckor. Städning kommer bastuvärdarna att sköta. Finns det ingen som kan ställa upp är risken är att bastun kommer att vara stängd vissa veckor under sommaren. Meddela vicevärden om du kan hjälpa till.

 

Bastutiderna för sommaren är torsdagar Damer bastar 08.00-13.00 och herrar 13.00-17.00.

 

Grillning

Grilla skall vi inte göra på våra balkonger på grund av olägenheter för dina närmaste grannar. Du som grillar ute tänk på att grilla en bit från huset.

 

Grillplats och sittplatser kommer att ordnas under våren/sommaren. Lite grillos i luften  hör sommaren till…

 

Filter/Miljö

Filter till elementen finns nu hos vicevärden. 40 kronor/styck kostar de.

 

Det har säkert inte undgått någon att det pratas mycket om vår globala miljö. Vi kan också bidra genom att sänka värmen inomhus nu när sommaren är i antågande. Du kan slå av eller dra ner på golvvärmen, inga stand-by lägen på TV-apparater etc.

 

 

Välkomna tillbaka ni som ofrivilligt bott på annat håll under reparationen av det brandskadade huset.