GärdanBladet Augusti 2006

 

 

Sommarens soliga dagar… har det verkligen varit denna sommar! Hösten står för dörren och styrelsen har haft sitt första möte.

 

 

 

 

 

Branden

Att beskriva känslan av vad som hänt går inte… förtvivlan! Samtidigt får vi vara mycket tacksamma över att ingen blev skadad. De hyresgäster som berörs av branden kommer kontinuerligt få information om hur arbetet med att återställa fastigheten fortskrider.

 

Detta har hänt vad gäller renoveringen sedan den 1 juli:

Berörda parter har träffats, försäkringsbolag, arkitekt och byggföretag.

Vi har fått bygglov för pulpettak för att i framtiden slippa vattenskador. HÖ All-bygg har fått jobbet att återställa taket. Jobbet beräknas vara klart oktober 2006.

Under september månad blir det ett ”Brandmöte” med TryggHansa, projekt-ledare, entreprenörer och berörda hyresgästers försäkringsbolag. Då kan en tids-plan presenteras och berörda hyresgäster får möjlighet att ställa frågor.

 

En händelse som denna ger möjlighet till lärdom och eftertanke…

Brandvarnare har satts upp i soprummen.

Soprummen kommer inte att brandsäkras på grund av för höga kostnader. En ny lösning av soprummen diskuteras och mer information kommer.

En billig liv- och sakförsäkring är att samtliga hyresgäster sätter upp brandvarnare i sina lägenheter.

 

 

 

                        Styrelsen vill särskilt tacka Gun Andersson på 122

                        för rådigt ingripande i samband med branden.

 

 

 

 

 

 

TV/COMHEM

Dålig bild eller störningar på tv anmäls direkt till 0771-550000.

 

Påminnelse om Medlemsmöte

På årsmötet framkom det önskemål om att medlemsmöten skall hållas. I början av oktober får du möjlighet att göra din stämma hörd. De frågor som du vill ta upp skall lämnas in till vicevärdskontoret senast 29 september som en skrivelse och vara undertecknad. Tid och plats kommer att meddelas senare. 

 

Infravärme och golvvärme

Infravärme och golvvärme får inte nyinstalleras så länge vi inte har individuell elmätning. Tänk på att vi alla betalar solidariskt genom hyran, så vänligen respektera de regler som gäller.

 

Bastu

Bastuvärden Jan meddelar att måndagen den 28 augusti öppnar bastun igen. Bokningarna sker som tidigare i Bv 82. Dambad blir som förut på torsdagar och herrbad på fredagar. Vi håller bastun stängd för bokningar under lördagar under september, då intresset för bad tidigare varit lågt denna tid. Om någon vill bada en lördag, kontakta en av bastuvärdarna, så löser vi det. Bastun har en ny ventilation som gör att badet nu känns ännu mer njutbart.

 

Efterlysning

Jag söker originalskåpluckor till köket. Är det någon som funderar på att byta ut sina är jag intresserad av dem. Kontakta mig på tel 070-67 945 50 eller hem 945 50. Ingri

 

 

 

 

För bokning av släp, kontakta fastighetsskötarna, Kenneth 070-65 744 80

eller vicevärdskontoret, tel 67 776.

Betalning sker till Ingela   vicevärdskontoret.

Hyra av släp, 20 kr/timme eller 100 kr/dag.

 

Det finns tapetserarbord att hyra.

Det kostar 50 kr för 7 dagar. Du bokar och betalar på vicevärdskontoret, tel  67 776.